În fiecare an Uniunea Europeană defineşte o temă în vederea realizării unei campanii de creştere a conştientizării publicului şi de atragere a atenţiei guvernelor naţionale asupra unei problematici specifice. Pentru anul 2008 Dialogul Intercultural a fost definit ca cea mai sigură cale spre o mai bună înţelegere şi convieţuire între cei 500 de milioane de cetăţeni europeni.
Europa devine din ce în ce mai diversă din punct de vedere cultural. Extinderea Uniunii Europene, liberalizarea reglementărilor aplicabile ocupării forţei de muncă şi globalizarea au sporit caracterul multicultural al multor state, înmulţind numărul limbilor, religiilor, etniilor şi culturilor care pot fi întâlnite pe continent. Drept urmare, dialogul intercultural joacă un rol din ce în ce mai important în promovarea identităţii şi cetăţeniei europene.
Uniunea Europeană a identificat mai multe arii tematice, unde dialogul intercultural este prezent zi de zi, şi anume: cultura, educaţia, migraţia, minorităţile, religia şi tineretul.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu